Herkomst

De Deerhound, ook wel de ruwharige Hooglandse Windhond genaamd, is een oud ras. Hij werd vooral in Schotland voor de jacht op wolven en herten gebruikt. In de Schotse bergen zijn nog steeds plaatsen die de naam dragen van honden die tijdens de jacht zijn omgekomen.

Algemeen voorkomen

Hij ziet eruit als een ruwharige Greyhound, maar is groter en heeft zwaardere botten. Zijn bouw getuigt van kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Met de veranderingen in de wijze van jagen heeft het ras door de eeuwen heen de nodige ontwikkelingen doorgemaakt, maar eigenschappen als trouw en bescheidenheid zijn gebleven.

Gebruik

Zichtjager, gezelschap

Gezondheid

Zo nu en dan komt heupdysplasie voor.

Aard

Waardig, vriendelijk en zacht, verstandig en gehoorzaam, maar met de nodige jachtpassie. De Deerhound is gesteld op mensen en is trouw aan zijn eigen gezin. Toch is hij niet bijzonder waaks en blaft hij weinig. Hij leert vrij snel, omdat hij het zijn baas - op basis van wederzijds respect - graag naar de zin maakt.

Bijzonderheden

Een regelmatige borstelbeurt is voldoende om de vacht in goede conditie te houden.

Originele bron

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring en onder cookies.